Problemă de matematică greu de rezolvat, chiar și de către doctoranzi

O problemă de matematică le dă mari bătăi de cap copiilor, dar și adulților, iar puțini au reușit să o rezolve până acum.

Problema de matematică a fost propusă ca test pentru copiii în vârstă de 8 ani de la o școală primară din orașul Bao Loc, Vietnam, conform theguardian.com.  După ce a devenit extrem de populară pe rețelele de socializare, editorii publicației The Guardian au anunțat că au reușit să o rezolve.

Cerința problemei este să se umple spațiile goale cu cifrele de la 1 la 9, ținând cont de ordinea executării operațiilor de înmulțire, împărțire, adunare și scădere, astfel încât ecuația să fie corectă.

„Am trimis această problemă chiar și doctoranzilor în domenii precum economie și matematică, fără a primi rezolvarea”, afirmă profesorul Tran Phuong, într-un interviu pentru VN Express.

Problema de matematică Foto:The Guardian
Problema de matematică Foto:The Guardian

Deși pentru a rezolva această problemă nu sunt necesare decât cunoștințe ale operațiilor aritmetice elementare, problema este dificilă chiar și pentru adulții cu rezultate bune la matematică.

Vă așteptăm răspunsurile în secțiunea de comentarii!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:


Un elev român a inventat un robot care rezolvă cubul Rubik
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte

TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla
Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.