O poveste ca-n filme. Prințesa care renunță la viața regală ca să se mărite cu un om obișnuit

nuntă
Foto: Wanai Piyakulchaidej (Flickr)

Prințesa Mako din Japonia se va căsători cu un om obișnuit și își va pierde rangul regal, anunță BBC.

În vârstă de 25 de ani, prințesa Mako este nepoata Împăratului Akihito al Japoniei. Ea se va logodi în curând cu un tânăr de 25 de ani care lucrează la o firmă de avocatură, pe care l-a cunoscut în timpul studiilor.

În Japonia, legea îi impune unei prințese să renunțe la statutul său regal dacă se căsătorește cu un om fără rang.

Prințesa Mako și Kei Komuro s-au întâlnit în 2012 la un restaurant, pe când studiau amândoi la Universitatea Internațională Creștină din Tokyo.

Logodna va fi oficializată după ce tinerii vor face un schimb de daruri în cadrul unei ceremonii, iar nunta va avea loc anul viitor.

Nu este primul caz de acest gen din istoria Japoniei. În anul 2005, prințesa Sayako, mătușa lui Mako, s-a căsătorit tot cu un om obișnuit. Ea a fost prima persoană din familia regală a Japoniei care și-a pierdut rangul.

Ea s-a căsătorit cu un urbanist din Tokyo și a trebuit să se adapteze la o viață modestă. S-a mutat într-un apartament cu un singur dormitor, a învățat să conducă o mașină și să meargă la cumpărături.

Prințesa Sayako este singura fată a Împăratului Akihito, care a anunțat că va abdica din cauza vârstei înaintate (83 de ani). Primul în ordinea succesiunii la tron este prințul Naruhito, fiul cel mare al Împăratului Akihito.

prințesa mako japonia
Prințesa Mako. Foto: Kounosu1 (Wikimedia Commons)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.