Principesa Margareta a României a obținut cetățenia elvețiană: ”E țara mea adoptivă, eu am sânge românesc”

Principesa Margareta sursa foto: Facebook
Principesa Margareta sursa foto: Facebook

Principesa Margareta de România, fiica Regelui Mihai și moștenitoare a titlurilor acestuia, a devenit cetățean elvețian.

Margareta s-a născut în 26 martie 1949 la Lausanne, în Elveția. Principesa a obținut cetățenia elvețiană alături de alți 479 de oameni adunați în sala Paris din Palais de Beaulieu, chiar în orașul în care s-a născut.

”Era momentul potrivit pentru mine să devin cetățean elvețian”, a spus Margareta de România, citată de publicația helvetă 24 Heures.

Alteța Sa Regală nu a beneficiat de privilegiul covorului roșu din partea autorităților elvețiene. ”Dorința noastră este să respectăm egalitatea între toți cetățenii”, a explicat Vincent Grandjean, cancelarul statului Vaud, care a prezidat ceremonia.

Principesa Margareta a stat la rând, alături de ceilalți proaspeți cetățeni elvețieni, pentru a înmâna documentele sale și să primească un ecuson cu numele și prenumele său.

”Familia noastră regală și cantonul Vaud împart o istorie comună. M-am născut la Lausanne. Tot aici m-am măritat. Elveția a fost singura mea casă când familia mea a fost în exil. Astăzi îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru noi. Elveția este țara mea adoptivă, însă eu am sânge românesc”, a mai spus Margareta.