Primul tramvai din România în care poți lucra. Are prize, internet și o bibliotecă

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

O echipă de antreprenori a gândit un tramvai în care se poate lucra. Tramvaiul Coworking este proiectat de o echipă de designeri, antreprenori și pasionați de transportul în comun electrificat din Iași.

Mijlocul de transport în comun inedit este dotat cu internet wireless gratuit, prize pentru încărcarea laptopurilor și telefoanelor mobile, precum și o mini bibliotecă.

„Coworking reprezintă un liant socio-profesional, ce previne izolarea liberilor profesioniști în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru și la creșterea calității muncii.

Coworking presupune totodată un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii conexe. Compoziția grafică aplicată pe tramvai prezintă prin limbaj vizual elementele constitutive ale mișcării «Coworking».

Compoziția este marcată central de un element grafic de mari dimensiuni, ce sugerează interferențele între domenii, acestea fiind marcate cromatic prin alăturarea unei culori dinamice – turcoaz, cu o nonculoare – alb”, a explicat designerul Silviu Stanciu.

Potrivit site-ului Primăriei Iași, proiectul „Tramvaiul Coworking” este realizat în parteneriat de Asociația TRAMCLUB IAȘI alături de Compania de Transport Public Iasi, Fabrica de Vopsele „National Paints” România , Atelier Spre, Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași și Fab Lab Iasi.

Printre realizatorii „Tramvaiului Coworking” se numără studenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design, Specializarea Design: Eleonora Gabriela Alecsa, Alexandra-Cosmina Apetrei, Alexandru Cristian Bălteanu, Dacmira Cristea, Daniela Diaconu, Veniamin Andrei Gaciu, Ludmila Grigoruța, Andreea Sofrone, Iuliana Diana Țurcanu, Victoria Vozian. De elementele de grafică se va ocupa arhitectul Tiberiu Teodor Stanciu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.