Primul sondaj după criza ordonanțelor și proteste. Cât de mult a pierdut PSD

sondaj psd
Foto: cdep.ro / ISSPOL (Institutul de Studii Sociale și Politice) la comanda Centras și a grupului de inițiativă Geeks for Democracy

Un sondaj realizat de ISSPOL (Institutul de Studii Sociale și Politice) la comanda Centras și a grupului de inițiativă Geeks for Democracy arată că PSD ar fi votat de 31% din populație, dacă alegerile ar avea loc mâine.

Rezultă că, față de alegerile parlamentare din decembrie 2016, PSD a pierdut 15%.

Pe locul 2 se află PNL cu 17%, iar pe 3 USR cu 7%.

Conform noului sondaj de opinie, ALDE și PMP nu ar mai intra în Parlament, obținând 2%, respectiv 1%.

Culegerea datelor a fost realizată de ISSPOL (Institutul de Studii Sociale și Politice), la solicitarea Centras și GfD (Geeks for Democracy).

Datele au fost culese în perioada 7 – 11 februarie, pe un eșantion de 965 de persoane cu vârsta de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/- 3,2%.

52% dintre cei intervievați au declarat că vinovați pentru actuala criză politică sunt cei din coaliția de guvernare, iar 28% au considerat că președintele este de vină.

Iată datele strânse de sondaj:

sondaj-psd-06 sondaj-psd-05 sondaj-psd-04 sondaj-psd-03 sondaj-psd-02 sondaj-psd-01 sondaj-psd-00 sondaj-psd

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.