Primul interviu al Simonei Halep de pe primul loc în lume: „Nu am încetat niciodată să cred”

Simona Halep este prima româncă care ajunge pe locul 1 în clasamentul WTA, după o lungă perioadă în care a dat târcoale poziției de lider mondial.

Românca în vârstă de 26 de ani a mai avut de trei ori posibilitatea de a urca pe primul loc în lume, în 2017, însă de fiecare dată a pierdut partida decisivă. Sâmbătă, în semifinale la Beijing, Simona Halep n-a mai pierdut.

Mai mult, a reușit să își ia revanșa în fața tinerei letone Jelena Ostapenko pentru înfrângerea suferită în finala de la Roland Garros, de la începutul verii trecute. Halep conduce atât în ierarhia mondială, cât și în cursa pentru Turneul Campioanelor, unde este deja calificată.

”A fost cel mai greu an, dar și cel mai bun”, a spus Simona Halep pentru WTA, la scurt timp după victoria clară cu Ostapenko, scor 6-2, 6-4. ”La începutul anului mi-a fost foarte greu. Eram accidentată și nu credeam că voi reuși să mă calific la Turneul Campioanelor. Faptul că astăzi sunt pe primul loc este un lucru grozav. Pot să spun că am uitat orice altceva și doar mă bucur de acest moment și de celelalte clipe fericite ale sezonului”, a adăugat constănțeanca.

Iată ce a mai declarat Simona Halep în primul ei interviu după ce și-a asigurat șefia clasamentului mondial.

”Cel mai greu moment pe teren a fost finala de la Roland Garros. Am avut șansa atunci să câștig primul meu Grand Slam, dar și să urc pe primul loc. Am fost distrusă după meci. Apoi m-am întors la muncă. Mi-am spus că o să se întâmple și pentru mine într-o zi, trebuie doar să intru pe teren și să muncesc mai mult. Apoi a urmat Wimbledon. Acolo am fost la două puncte de primul loc, dar am pierdut”.

”Nu am încetat niciodată să cred. Și echipa mea a fost extraordinară. Darren Cahill (n.r. – care este antrenorul obișnuit al Simonei, la Beijing Simona a fost însoțită de Andrei Pavel) mi-a spus mereu că dacă muncesc voi reuși. Astăzi am făcut-o, după atât de multe clipe grele. Cred că meciul de la US Open cu Maria Șarapova m-a ajutat să văd mai bine prioritățile carierei mele. Am văzut că se poate”.

”După acel meci am vorbit cu Darren și mi-a spus că serviciul meu este de căcat și că din cauza lui am pierdut. Am spus, bine, dacă este singurul lucru pe care trebuie să îl îmbunătățesc ca să o bat, atunci voi munci pentru el. Am stat pe teren o oră în fiecare zi de atunci, perfecționându-mi serviciul. Darren mi-a spus să mă opresc pentru că mă pot accidenta, dar eu îmi doream foarte mult să câștig”.

”Faptul că am fost mereu aproape de primul loc mi-a dat poate încrederea să continui și să muncesc. Am avut și oameni extraordinari în jurul meu, care mi-au spus că pot să o fac. Echipa e foarte importantă, dar și familia”.

”Pe primul loc este tăria mentală. Să joc tenis am știut mereu. Am fost mereu acolo, aproape. La Turneul Campioanelor din 2014 am fost aproape, dar partea mentală nu era pregătită. În acest an am avut, de departe cea mai bună atitudine pe teren. Nu îmi mai este rușine. Înainte nu îmi puteam controla nervii, nu puteam să mă controlez”.

”Este grozav să fiu prima româncă lider WTA. Știu că Virginia Ruzici a câștigat un Grand Slam, dar eu sunt prima româncă de pe primul loc în lume. Ilie Năstase mi-a trimis un mesaj în care mi-a spus că e mândru de mine. Amândoi am scris istorie pentru România”.

Simona Halep o întâlnește astăzi, la prânz, în finala importantului turneu de la Beijing, pe Caroline Garcia, din Franța, în primul meci al jucătoarei din România ca lider mondial.

Simona Halep, pe primul loc! Este prima jucătoare din România care devine lider al tenisului mondial