Primul bloc de locuințe din România cu „pădure verticală”

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Vox Vertical Village va avea 120 de locuințe moderne și va fi un bloc de 10 etaje. Construcția va începe în perioada următoare în Timișoara și va fi gata spre sfârșitul anului viitor.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, proiectul este primul concept „vertical village” de pe piața imobiliară din România. „Pădurea verticală” constă într-o multitudine de arbori și alte tipuri de plante care vor fi amplasate atât în interior cât și pe terasele blocului.

Locatarii vor beneficia și de un atrium generos, o piscină exterioară, zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată.

„Ne-am propus să dezvoltăm un proiect care va redefini stilul de viață urban. Vox Vertical Village va reuni toate beneficiile specifice locuirii într-o casă amplasată la sol, într-o zonă cu spații verzi ample, dar și avantajele evidente ale unui proiect modern, într-o clădire cu un grad ridicat de confort si siguranță.

Vox Vertical Village se adresează celor care se află în plină expansiune profesională și care au un stil de viață dinamic, în ton cu dezvoltarea economică fără precedent a orașului, dar care își doresc și liniștea și confortul unui cămin aparte”, a declarat Virgil Tornoreanu, Managing Partner Werk Property Group.

Vox Vertical Village va avea apartamente cu două și trei camere, dar și penthouse-uri cu patru camere. De asemenea, vor exista două parcări subterane și supraterane.

Vox Vertical Village este dezvoltat în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Werk Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul de birouri dispune de o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a obținut cel mai ridicat nivel de certificare verde BREEAM acordat vreunui proiect imobiliar din România – calificativul Excellent cu punctajul de 85,59%.

„Întreaga zonă în care sunt dezvoltate cele două proiecte imobiliare reprezintă un nou pol de dezvoltare imobiliară al orașului, cu un acces facil către diferite puncte de interes și la o distanță de doar 6 minute de centrul orașului. Ne dorim să dezvoltăm un proiect imobiliar mixt, care deja include o clădire de birouri ultramodernă, urmat de un proiect rezidențial excepțional”, a mai declarat Virgil Tornoreanu.

Werk Property Group este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori din zona de vest a ţării, fiind activ deja de mai mulţi ani pe segmentul rezidenţial.

https://vimeo.com/261213645

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.