Primul ansamblu rezidenţial din România dotat cu panouri solare fotovoltaice

panouri solare
Ansamblu rezidențial cu panouri solare. Foto: gandul.info

Cartierul Solar, o investiţie totală de 45 de milioane de euro, va fi primul ansamblu rezidenţial din România dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde, informează gandul.info.

Proiectul este dezvoltat de Ad Astra Partners lângă Piaţa de Gros din Bucureşti și va avea peste 1.000 de apartamente.

Cele 1.800 de panouri solare amplasate pe terasele blocurilor vor produce peste 600MWh/an.

Situat în zona de sud a Bucureştiului, în imediata vecinătate a Pieţei de Gros, ansamblul va avea o suprafaţă totală de peste 61.000 de metri pătraţi şi va include 15 clădiri de locuinţe în regim de înălţime demisol+parter+cinci etaje, cu un număr total de peste 1.000 apartamente cu una, două şi trei camere. De asemenea, vor fi amenajate alei și zone de relaxare.

Suprafeţele apartamentelor pornesc de la 38,4 metri pătraţi pentru garsoniere şi ajung până la 94 de metri pătraţi pentru apartamentele cu trei camere, mai notează sursa citată.

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice şi un invertor cu ajutorul căruia se realizează conversia din curent continuu în curent alternativ.

Pe lângă energia electrică produsă şi utilizată pentru consumul locatarilor, sistemul fotovoltaic va genera şi venituri din obţinerea de certificate verzi, potrivit gandul.info.

Preţurile în Cartierul Solar pornesc de la 30.500 de euro pentru garsoniere și 39.000 de euro pentru apartamentele cu două camere și ajung până la 70.900 de euro pentru apartamentele cu trei camere.

Proiectul are ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Reduceri eMAG la frigidere și mașini de spălat
Ce salarii sunt la Carrefour, Kaufland, Billa, Cora și Auchan
Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor