Primele imagini cu rachetele lansate de SUA asupra Siriei

rachete siria
Foto: Captură YouTube / Twitter

Mai multe videoclipuri prezentate de BBC, Associated Press și de alte publicații și televiziuni internaționale surprind rachtele lansate de SUA și de aliații săi asupra Siriei.

Potrivit BBC, rachetele vizează acele locuri unde guvernul sirian depozitează arme chimice. Președintele american Donald Trump a spus că SUA sunt pregătite să atace regimul sirian până când acesta nu va mai folosi arme chimice.

La atacuri au participat SUA, precum și Marea Britanie și Franța.

Pentagonul a anunțat că rachetele au lovit capitala Damasc, precum și alte două locații din apropierea orașului Homs. Rachetele au fost lansate ca reacție la un atac cu arme chimice care ar fi avut loc săptămâna trecută în orașul Douma.

„Națiunile britanică, franceză și americană s-au folosit de dreptul lor de a interveni împotriva barbariei și a brutalității. Scopul acțiunilor noastre din această seară este de a stopa producția, răspândirea și folosirea armelor chimice”, a declarat președintele Donald Trump aseară, la ora locală 21.00.

Au fost lovite:

– un laborator de cercetare din Damasc, despre care se crede că ar fi fost implicat în producția de ame chimice și biologice
– un depozit de arme chimice de la vest de Homs
– un alt depozit de arme chimice și totodată un important centru de comandă, tot în apropiere de Homs

Minutele 5-6:

Acest val de lovituri aeriene reprezintă cel mai important atac al Occidentului asupra guvernului președintelui Bashar al-Assad de la începutul războiului civil din Siria în urmă cu 7 ani, notează BBC.

Televiziunea de stat siriană a anunțat că forțele guvernamentale au distrus peste 12 rachete și a susținut că doar laboratorul de cercetare din Damasc a fost afectat de atac. Potrivit televiziunii, 3 civili din Homs au fost răniți.

Premierul britanic Theresa May a confirmat implicarea Marii Britanii în atac, arătând că „nu există nicio alternativă practică la folosirea forței”.

Și președintele francez Emmanuel Macron a confirmat implicarea țării sale în operațiunea de atac asupra Siriei.

„Zeci de bărbați, femei și copii au fost masacrați cu arme chimice. S-a întrecut orice limită”, a spus el cu referire la atacul din Douma de acum o săptămână.

Reacția Rusiei după bombardamentele americanilor în Siria

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.