Primele gânduri ale lui André Rieu despre concertul din România

André Rieu
André Rieu așteaptă cu bucurie concertul de la București Foto: Facebook André Rieu

Celebrul violonist André Rieu a anunțat cu mare bucurie că va include în programul său de anul viitor și un concert în premieră în România, pe data de 13 iunie.

Muzicianul de origine olandeză a devenit cunoscut în întreaga lume datorită talentului său de a cânta la vioară și este supranumit „regele valsului” și reîncarnarea lui Johann Strauss.

Ieri, André Rieu a venit personal în România pentru a anunța concertul pe care îl va susține în Piața Constituției alături de orchestra sa. Invitat la „Observator”, violonistul a vorbit cu mare bucurie despre concert și despre castelul său din Maastricht, dar și despre colecția sa de fluturi.

„Când mergem la Viena, la concerte, întreb oamenii «De unde sunteţi?», iar jumătate din public (spune, n.r.) «Din România!». Când merg în Budapesta, întreb «De unde sunteţi?», jumătate din public «Din România!». Weekendul trecut am fost în Istanbul. «De unde sunteţi?». «Din România!». Deci, am spus că este timpul să venim în România”, a motivat André Rieu concertul pe care îl va susţine în România.

Exuberanţa din spectacole coboară de pe scenă şi în viaţa lui personală. Andre Rieu este un personaj fascinant, un colecţionar de fluturi şi un pasionat al lumii extraterestre. Locuieşte în castelul unde D’Artagnan, unul dintre cei trei muschetari, şi-ar fi luat ultimul mic-dejun înainte să moară și și-a dorit să stea într-un castel încă de când era mic.

Despre vals, Andre Rieu mai spune că este muzica eternităţii și singura care i-ar face pe extratereştri să danseze. E unul din motivele pentru care visează să cânte, cândva, pe Lună, pentru ca întreg Universul să vibreze în ritmul viorii sale. A recunoscut aseară că nu se pricepe să danseze foarte bine vals și că preferă să îl cânte altora.

Andreea Berecleanu i-a dăruit o ie românească, iar artistul a fost foarte încântat de gest și a anunțat că s-ar putea chiar să o poarte la concertul din 13 iunie 2015.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.