Primele declarații ale lui Klaus Iohannis după demiterea lui Tudose de către PSD

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații la Palatul Cotroceni la ora 12.30. El s-a arătat foarte nemulțumit de noua criză politică generată de PSD.

Declarația președintelui a fost foarte scurtă și nu a durat mai mult de 3-4 minute.

„Situația mă nemulțumește profund. E o situație care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eșuate. Acum, evident că este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine”, a declarat Klaus Iohannis.

SONDAJ: Prima femeie-premier? Ar trebui președintele să accepte propunerea PSD? Vot și rezultate

„Eu vreau să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou Guvern fiindcă această nesiguranță politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică. Și, mult mai important, vreau să previn posibilele urmări economice negative ale acestei crize generate în interiorul PSD-ului”, a continuat Klaus Iohannis.

El a mai afirmat că l-a desemnat pe Mihai Fifor, ministrul Apărării, ca premier interimar: „L-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului. Iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă am decis convocarea partidelor parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitațiile de participare la consultări. Vă mulțumesc”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.