Primarul care a câștigat alegerile cu 100%

vot alegeri referendum macedonia
FOTO: European Parliament/Flickr (creative commons)

Un candidat la alegerile locale din 5 iunie a fost ales de 100% din numărul celor care s-au prezentat la urne.

Este vorba despre liberalul Radu Herciu, care, de altfel, a fost și singurul candidat la primăria Bătrâna, din județul Hunedoara, potrivit jurnaliștilor de la Gândul. Consiliul Local a fost câștigat de PNL, tot cu 100%, pentru că a fost singurul partid care a participat.

Pe listele electorale din Bătrâna au fost înscriși 108 alegători, din care 68 s-au prezentat la urne, iar două voturi au fost declarate nule.

Primarul Herciu a ajuns la cel de-al cincilea mandat consecutiv, însă nu a reușit nici până acum să rezolve problema curentului, cea mai importantă în comunitate a cărui edil este.

Primul lucru de care va avea grijă în mandatul său e drumul de legătură între Bătrâna și restul comunelor. „Noi, în continuare, suntem într-o situaţie anormală: să avem o Hotărâre de Guvern emisă în 2000, 540 prin care legătura cu centru de comună să se facă printr-un drum judeţean. Numai că, la noi, această hotărâre s-a rezumat doar pe hârtie şi pe hărţile care apar cu privire la judeţul Hunedoara.

Drumul rămâne, în continuare, un drum forestier, destul de greoi pentru transportul în comun, transport de persoane, pentru deplasarea cu autoturisme. Acesta va fi cel mai important proiect cu care voi începe demersuri peste demersuri la toate forurile decizionale pentru a se pune în practică odată pentru totdeuna această hotărâre sau măcar să ştim exact cine se opune şi motivul pentru care nu poate fi înfăptuită această hotărâre şi pentru noi, cei de la Bătrâna”, a declarat primarul Herciu, pentru gandul.info.

În comuna Bătrâna, care are patru sate și 127 de locuitori, este o medie de vârstă de 60 de ani. Doar la primărie și câteva case din centrul comunei există curent. Potrivit primarului, oamenii au fie un generator, fie şi-au montat panouri solare. De internet nici vorbă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: