Primăria renunță la construirea sălii polivalente din Parcul Titan

sala polivalentă din parcul titan
Sala polivalentă din Parcul Titan (proiect). Foto: Captură YouTube Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a anunțat ieri că renunță la construirea sălii polivalente din Parcul Titan în urma protestelor bucureștenilor, relatează digi24.ro.

„În urma mesajelor primite de la cetățeni, Primaria Sectorului 3 a luat decizia să sisteze derularea acestui proiect în Parcul Titan și să analizeze relocarea lui pe un alt teren din sector. Primaria consideră, de asemenea, că o sală multifuncțională de spectacole în Sectorul 3 este un obiectiv necesar și așteptat de cetățeni, dovadă fiind numeroasele mesaje primite în acest sens. Pe de altă parte, una dintre prioritățile majore ale acestui mandat este extinderea spațiului verde, așa cum a fost comunicată în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, prioritate care este avută în vedere permanent”, a anunțat Primăria Sectorului 3 într-un comunicat de presă.

Sala polivalentă din Parcul Titan ar fi trebuit să aibă 1.200 de locuri pentru spectatori, dispuse în amfiteatru, loje şi balcon. Construcția ar fi urmat să fie amplasată pe un teren fără vegetaţie înaltă (copaci), în apropierea Lacului Titan, pe latura sudică a acestuia (zona de acces dinspre Liceul Dante Alighieri).

La scurt timp după ce Primăria Sectorului 3 a anunțat în luna mai că intenționează să construiască sala polivalentă din Parcul Titan, mai mulți bucureșteni au organizat proteste împotriva proiectului care ar fi ocupat 3.000 de metri pătrați din spațiul verde. Costurile aprobate pentru construirea sălii multifuncționale din Parcul Titan se ridică la 10 milioane de euro.

Autointitulat „Prietenii Parcului IOR”, un grup de bucureşteni a cerut permanent consilierilor locali din Sectorul 3 să retragă proiectul de construcţie a noii clădiri în mijlocul Parcului Titan.

„Iubim acel parc şi ne deranjează fiecare hexagon nou de beton. Vrem parc, nu betoane. Datele referitoare la calitatea mediului arată că pulberile de praf din aer nu sunt cum ar trebui să fie”, spunea la acea dată protestatarul Cristian Şoimaru.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.