Primar-fenomen într-o comună din România. Ce a reușit să facă în doar două luni

comuna alunis prahova centru medical gradinita fantani
Sursa foto: ph-online.ro

Un primar s-a apucat rapid de treabă după alegerile din iunie 2016, hotărât să le ofere sătenilor servicii de sănătate decente și șansa unei educații de calitate pentru copii.

Iulian-Cristian Bîgiu a fost re-ales în funcția de primar al comunei prahovene Aluniș în urma alegerilor din 5 iunie 2016.

Primăria s-a folosit de perioada de vară de după alegeri pentru a finaliza renovările la grădinița din sat și a igienizat toate fântânile. Terenul din curtea școlii a fost și el asfaltat, dar cel mai interesant proiect finalizat este centrul medical modern dedicat sătenilor. În prezent, conducerea centrului face eforturi pentru a deschide și o secție de Urgențe pentru locuitorii din Aluniș.

„Nimic nu este mai important decât educația și sănătatea oamenilor. La asta m-am gândit atunci când am alocat fondurile în comuna noastră și voi merge în această direcție până la capăt. Oamenii merită un trai bun, indiferent că trăiesc în marile orașe sau la sat. Aici se muncește foarte mult, în comunele prahovene se produc fructe și legume pentru tot județul, iar acești mici fermieri și agricultori merită să aibă condiții medicale bune, iar copiii lor să fie educați în școli curate, moderne, de care să fim mândri. Cât despre fântânile pe care le-am modernizat și igienizat, și acest capitol reprezintă o necesitate. Nu ne permitem să ne îmbolnăvim cetățenii. Nu mai suntem în 1400”, explică primarul, citat de ph-online.ro.

Aluniș este o comună cu aproximativ 3700 de locuitori, formată din doar două sate: Aluniș și Ostrovu. Comuna se află la circa 20 de kilometri de Câmpina și 40 de kilometri de Ploiești.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Primarul zilei. A făcut minuni în comuna sa, iar acum a câştigat alegerile într-un oraş important

https://greatnews.ro/cel-mai-iubit-dintre-psd-isti-primarul-model-care-a-luat-85-din-voturi-laudat-de-ciolos/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.