Prima trecere de pietoni inteligentă din România

Trecerea de pietoni inteligentă din Brașov dorește să prevină accidentele rutiere din oraș (Foto: Brașov Events)
Trecerea de pietoni inteligentă din Brașov dorește să prevină accidentele rutiere din oraș (Foto: Brașov Events)

Orașul din România unde au loc cele mai multe accidente în care sunt implicați pietonii are, de câteva zile, o ”zebră” inteligentă.

Proiectul este unul pilot, un sistem similar fiind deja implementat în Olanda.

Trecerea de pietoni inteligentă este amplasată pe Bulevardul Saturn, din Brașov, la intersecția cu strada Minerva. Sistemul dispune de un dispozitiv de iluminat public, care crește intensitatea luminii în dreptul trecerii, atunci când pietonii sunt angajați în traversarea străzii, cât și mai multe leduri, care delimitează trecerea pe ambele sensuri și se aprind atunci când pietonii trec strada.

”A devenit funcţională prima trecere de pietoni inteligentă din Braşov. Este un proiect pilot derulat de Primăria Braşov în parteneriat cu firma care asigură serviciul de semaforizare în Braşov. Împreună cu reprezentanţii poliţiei rutiere vom monitoriza câteva luni această trecere, pentru a vedea care sunt rezultate, şi în funcţie de acestea, vom vedea dacă putem replica proiectul şi la alte treceri de pietoni. În paralel, continuăm programul de instalare a sistemului de semaforizare a trecerilor de pietoni, cu buton sau cu temporizare”, a spus Miklos Gantz, administratorul public al Brașovului, citat de Adevărul.

Aparatele de iluminat de pe stâlpi funcționează la doar 60 la sută din capacitate atunci când nu sunt pietoni angajați în traversare. Aparatele cresc fluxul luminos la 100% în mai puțin de o secundă. Ledurile se aprind în același timp și rămân aprinse atât timp cât există pietoni pe trecere.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.