Prima stațiune montană ”verde” din România

Un grup de investitori olandezi și români au pus pe picioare o stațiune montană ”verde” la Vama Buzăului, în județul Brașov, la poalele Munților Ciucaș.

Proiectul, numit ”Valley 21”, se va încheia în anul 2020, când resortul montan cu suprafața de 68 de hectare va fi gata. În stațiune se vor afla 68 de locuințe ecologice independente, un centru de servicii pentru rezidenți, restaurante și localuri cu produse tradiționale, cafenele și piscine cu apă regenerabilă din pârâul Dălghiu.

Proiectul este un parteneriat public-privat, primăria din Vama Buzăului fiind implicată activ în noua stațiune.

Noua stațiune a fost gândită de olandezul Gerard Doedee, după ce a rămas uimit de frumusețea locului, în urma unei vizite în România, scrie Covasna Media.

Omul de afaceri olandez și un partener român vor să investească 15 milioane de euro în această stațiune. Investitorii vor să păstreze zona curată, astfel că locuințele construite vor fi nepoluante.

„Am ales Vama Buzăului pentru frumusețea neatinsă a locurilor și autenticitatea tradițiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, în armonie cu peisajul și natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panouri solare, încălzirea este din surse regenerabile, dar păstrăm confortul unei locuințe premium”, a declarat olandezul.

Proiectul este realizat de arhitecți italieni și olandezi.

poza1

Prima casă, care este de vânzare, are o suprafață 118 metri pătrați, trei dormitoare la parter, băi, o bucătărie și un living la etaj, cu șemineu și terasă.

Cea mai ieftină casă în complex va fi de 167.500 de euro, în timp ce cea mai scumpă va ajunge la 285.000 de euro.

În prezent, în comuna Vama Buzăului, trăiesc aproape 3.500 de oameni, iar potențialul turistic al zonei este uriaș.

Stațiunea de pe litoral care îi despăgubește pe turiști în caz de vreme rea