Prima staţiune în care se poate schia în acest sezon

Pasionaţii de schi vor putea începe sezonul 2014-2015 încă din 29 noiembrie. O pârtie de pe Valea Prahovei va fi deschisă în acest weekend.

Autorităţile din Azuga au pus în funcţiune tunurile de zăpadă artificială pe două segmente ale pârtiei Cazacu. Cel puţin unul dintre aceste segmente de pârtie va fi deschis în acest weekend.

Potrivit ph-online.ro, autorităţile au anunţat, miercuri, că au început acţiunea de înzăpezire a pârtiilor Cazacu Începători (lungime – 160m) şi Cazacu Variantă (lungime – 400m).

Se va putea schia cu siguranţă pe pârtia mică, în weekend şi de 1 Decembrie. Autorităţile speră să poată deschidă şi traseul de 400m.

Publicaţia citată adaugă că, până sâmbătă, stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri.

Pârtiile din Azuga

Azuga este o staţiune de pe Valea Prahovei, străjuită de Munţii Bucegi şi Munţii Baiului. În staţiunea sunt amenajate câteva pârtii de schi foarte populare:

Sorica – 2.100m, dificultate medie
Cazacu – 1920m, dificultate medie
Cazacu variantă – 400m, dificultate medie
Cazacu bretea – 715m, dificultate medie
Sorica Sud – 770m, uşoară
La Stână – 910m, uşoară

În vecinătatea pârtiei Cazacu se află un domeniu dedicat schiului fond şi snowboardului, întins pe 10 km.

Staţiunea dispune, din 2007, de o telegondolă, care aduce turiştii la toate pârtiile de schi din staţiune. Există, de asemenea, şi instalaţii de teleschi, miniteleschi, babyschi.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.