Prima stație din România în care se așteaptă autobuzul pe canapea, ca acasă

FOTO: Ziarul de Iași
FOTO: Ziarul de Iași

O firmă de publicitate din Iași, Wink, a venit cu ideea de amenaja o stație de autobuz ca o casă. Acoperișul a fost făcut din țiglă metalică cu șarpantă, iar băncile au fost înlocuite cu o canapea.

„Proiectul de mobilier urban realizat de Caretta transformă staţia Piaţa Independenţei într-un spaţiu cu totul diferit şi credem că poate deveni un spaţiu în care te opreşti cu drag chiar şi dacă nu obişnuieşti să mergi cu autobuzul.

Pentru că, realist vorbind, staţiile de călători standard nu sunt cunoscute de regulă pentru sentimentul plăcut pe care îl ai cȃnd aştepţi, sau pentru confortul lor. Dar noua amenajare a staţiei Piaţa Independenţei va face cu siguranţă călătorii să se bucure că au ajuns, în drumul lor, şi aici”, a declarat managing partener la Wink, Doru Chirica, citat de Ziarul de Iași.

În spatele acestui proiect se ascunde o reclamă pentru o firmă care produce țiglă metalică. Firma de publicitate a mai realizat și alte amenajări în stațiile pentru transportul în comun. De exemplu, în stația de tramvai de pe strada dintre Teatrul Național Iași, clădirea care găzduiește și Opera Iași și Filarmonica se poate asculta muzică clasică și e amenajată să le dea impresia celor care așteaptă că se află în sala de spectacol.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un politician din Irlanda: M-am simțit ca un idiot, România e o țară minunată!
„Revoluție tehnologică” la CFR: Se bagă aer în toate vagoanele
Reduceri eMAG la produse resigiliate. Prețuri mai mici cu aproape 90%
Locuri de muncă la Lidl, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Lidl

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.