Prima reacție a lui Iohannis după învestirea Guvernului Dăncilă

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Miniștrii Executivului condus de Viorica Dăncilă au ajuns la Cotroceni, la ora 19:30, în aceeași zi în care au primit și votul în Parlament, pentru a depune jurământul.

După ce Cabinetul Dăncilă și-a depus jurământul, Klaus Iohannis a făcut și o declarație la Palatul Cotroceni.

„Nu aceasta este performanța pe care o așteptau românii. Sper ca, odată cu învestirea celui de-al treilea guvern propus de PSD-ALDE să înceteze și această țopăială guvernamentală, care a dus anul trecut la degradarea climatului social și la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți”, a spus Iohannis.

Președintele a adăugat că, după alegerile din 2016, țara nu a avut parte de coerență în ceea ce privește politicile publice și nici de garanția că valorile sunt „cele care stau la baza actului de guvernare”.

„Dimpotrivă, este o discrepanță majoră între promisiunile cu care partidele coaliției majoritare au venit în fața românilor și situația în care ne aflăm, cu două guverne eșuate și cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice”, a spus Iohannis.

Noul Guvern PSD-ALDE, al treilea de la alegerile din 2016, a primit în Parlament 282 de voturi „pentru”, 136 „împotrivă”. Un singur parlamentar s-a abținut. Noul premier, Viorica Dăncilă, a fost primită cu aplauze pe holul Parlamentului, după votul de învestitură, de un grup de femei social-democrate.

Dăncilă este președintele organizației de femei din PSD. Colegele i-au oferit și un buchet cu flori. „Vă garantez că voi rămâne în continuare președinta organizației de femei și o să vă reprezint cât pot de bine”, le-a transmis Viorica Dăncilă colegelor sale.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.