Prima reacție din PSD, după condamnarea lui Vâlcov: Acuzațiile sunt „prostii”

codrin ștefănescu
Foto: Captură YouTube

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că decizia instanței de a-l condamna la 8 ani de închisoare pe Darius Vâlcov, un arhitect important al programului de guvernare PSD și în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, face parte dintr-o „vânătoare” la care sunt supuși social-democrații.

Într-o intervenție la Digi 24, Ștefănescu a spus că este „șocat” și nu îi vine să creadă, pentru că, după părerea lui, „nu se putea ajunge la o asemenea decizie sub nicio formă”, iar în Europa se dau pedepse de 8 ani atunci când „ai atacat o bancă cu mitraliera în mână cu un grup organizat și ai făcut victime”.

„Toate acuzațiile la adresa lui au fost făcute terci în instanță de către apărare. Toate prostiile cu luat șpagă în cimitir, cu ascunsul unor tablouri în pereți, toate aceste mizerii lansate de statul paralel prin comunicatorii săi în ultimul an de zile pe această speță au căzut bucată cu bucată și s-au dovedit a fi niște inepții.

Deci, sunt niște inepții. Să-i dai condamnare unui om care totuși, este valoros, 8 ani de zile pentru nimic, mi se pare în mod foarte clar că este o vânătoare totală la adresa noastră, a celor din PSD, dar este o vânătoare programatică, așa, făcută după un grafic anume, un grafic foarte serios”, a mai declarat Codrin Ștefănescu, la Digi24.

Secretarul general adjunct al PSD a mai spus și că partidul îl susține în continuare și că nu-i se va cere demisia din funcția pe care o ocupă în Guvern.

În urmă cu o săptămână, întrebat de prezența lui Darius Vâlcov în guvern, președintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că este „un om de o valoare rară”.

„Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două guverne şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al… din punct de vedere economic şi este cel care împreună cu mine şi cu încă doi colegi am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu să fie pus în practică. (…) Guvernul beneficiază de sprijinul domnului Darius Vâlcov, asta este foarte important”, a declarat Liviu Dragnea.

Decizia instanței în privința lui Darius Vâlcov nu este definitivă și poate fi atacată. În acest dosar, Vâlcov este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate. Procurorii îl acuză pe Vâlcov că ar fi cerut 20% din valoarea unor contracte publice, de la o firmă de construcții, în perioada în care era primar.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.