Un oraș din România va fi inclus în harta mondială a grădinilor zoologice

Zoo Târgu Mureș va deveni prima instituție de acest fel din România care să fie inclusă în harta mondială a grădinilor zoologice.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș are peste 50 de ani de istorie și în incinta ei trăiesc peste 500 de animale din 80 de specii.

Zoo Târgu Mureș, care aparține Primăriei, a fost modernizată cu bani europeni, investițiile ridicându-se la 4 milioane de euro în ultimii trei ani.

Anul trecut, 200.000 de vizitatori au admirat atât animalele din fauna locală, cât și exemplarele exotice, care trăiesc pe cele 40 de hectare ale instituției.

”În urmă cu aproape doi ani, am fost vizitați de o persoană care se ocupă cu clasificarea grădinilor zoologice din lume. Ca să fi înregistrat, trebuie să îndeplinești o serie de condiții. În luna septembrie apare noul catalog cu grădinile zoologice din lume, iar pe noua hartă va figura și Grădina Zoologică din Târgu Mureș, singura din țară care este înscrisă pe aceasta”, a spus directorul Horațiu Gonea, citat de Romania Insider.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș, care a reușit implementarea unui procedeu care permite creșterea puilor de leu împreună cu familia, deține câteva exemplare unicat pentru România.

Un pui de hipopotam, primit ca o vedetă la Grădina Zoologică