Prima companie din România care a redus săptămâna de lucru la 4 zile

webdigital săptămâna de lucru 4 zile
Foto: webdigital.ro

Agenția de marketing online WebDigital din București a redus săptămâna de lucru la 4 zile. Din luna septembrie până la sfârșitul acestui an, angajații companiei vor avea ziua de luni liberă. La începutul anului 2017 reprezentanții agenției vor analiza rezultatele și efectele schimbării și vor decide dacă vor aplica în continuare măsura de reducere a săptămânii de lucru.

„Săptămânile cu timp de lucru mai puțin decât norma de 40 de ore au început să apară din ce în ce mai des. Noi vrem să vedem dacă rețeta aplicată cu succes de alții în alte țări poate funcționa și în România. Avem toate motivele să credem că decizia de a trece la o săptămână cu 4 zile lucrătoare va avea succes”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul agenției.

Potrivit reprezentanților WebDigital, angajații se vor odihni mai mult și vor reveni la birou plini de energie: „Escapadele de weekend sunt o problemă în România. Capitala are o poziție privilegiată, iar tentația de a fugi pentru un weekend la mare sau la munte este foarte prezentă. Din păcate, infrastructura nu ne ajută să revenim la birou odihniți sau cu moralul ridicat. Așa că o zi în plus de odihnă va duce la mini-vacanțe mai lungi, la city break-uri în care grijile pentru odihna de după zbor vor dispărea, la condiții de călătorie mai sigure și, implicit, la timpi mai reduși petrecuți pe drum”.

În România, deși se lucrează multe ore pe săptămână, productivitatea nu se află la un nivel comparabil cu țările din vestul Europei.

„De aceea, prin aplicarea acestei decizii, dorim să ne concentrăm pe oferirea timpului, a cunoștințelor și a rezultatelor mai bune într-un timp mai scurt”, mai arată reprezentanții agenției.

„După un weekend de 3 zile, revin la birou mai fresh și mă pot concentra mai bine pe ce am de făcut. Plus că, prin conștientizarea timpului mai limitat, sunt mai axată pe a găsi modalități noi de a obține aceleași rezultate într-un timp mai scurt, adică mai eficient”, a declarat Paula, digital marketing specialist în agenția WebDigital.

În Suedia, mai multe companii au introdus ziua de lucru de 6 ore pentru a afla dacă această măsură are efecte pozitive asupra angajaților și asupra productivității și eficienței muncii. Studiul a arătat că efectele sunt într-adevăr pozitive: angajații sunt mai puțin stresați și muncesc mai eficient.

Serps Invaders, o agenție de digital marketing din Edinburgh, a redus programul de lucru încă din 2013.

„De atunci, au reușit să atragă talente în domeniu, și-au extins afacerea prin deschiderea unui birou în Barcelona, au încheiat colaborări de succes cu brand-uri precum Gillette, Chanel și SEAT și au constatat că angajaților le-a crescut moralul și nivelul de energie”, se mai arată în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Proiect de lege: O zi de lucru pe săptămână mai scurtă în România

TOP 10. Cele mai bune țări europene în care să îți găsești un job. Surpriza de pe primul loc

Ce rezultate au avut firmele care și-au redus programul de lucru

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.