Prezentare de modă neobișnuită în Coreea de Nord

Coreea de Nord este acuzată aproape zilnic de încălcări repetate ale drepurilor omului și de crime odioase. Țara comunistă are din anul 1948 reguli foarte stricte, care se respectă și în prezent. De la coafurile pe care femeile le pot purta și până la materialele hainelor, poliția și armata au grijă ca nimeni să nu încalce aceste reguli.

Odată cu venirea la putere a lui Kim Jong-un în 2011, s-a observat o ușoară schimbare a stilului de viață al cetățenilor, cărora a început să li se permită lucruri până atunci interzise cu desăvârșire.

Fotograful singaporez Aram Pan a călătorit în luna septembie în Coreea de Nord unde a avut parte de o surpriză de proporții, o prezentare de modă neobișnuită, aparent aprobată de către dictatorul Kim Jong-un.

Acesta a remarcat cât de colorate sunt costumele prezentate pe podium, dar și faptul că modelele zâmbeau. De altfel, ținutele sunt într-o totală contradicție cu cele purtate de către femeile obișnuite din Coreea de Nord. Lungimea fustelor este vizibil mai scurtă, iar culorile foarte diverse.

„Este total diferit faţă de figurile posace cu care ne-am obişnuit pe podiumurile moderne”.

Aram Pan a mai explicat și că această prezentare de modă neobișnuită  este un eveniment anual care are loc de 12 ani, iar costumele prezentate, care seamănă cu cele ale casei Chanel, vor apărea în curând în magazine.

„Prezentările de modă sunt urmărite de către proprietarii locali de magazine care vor să comande noile ţinute. Fiecare piesă prezentată este însoţită de un număr, pentru a putea fi identificată de cei care vor să o comande”, a povestit Pan pentru Daily Mail Australia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.