Prețul chiriilor în România. Cât costă să închiriezi un apartament în 6 mari orașe ale țării

Două orașe din România conduc în topul celor mai scumpe chirii din țară. În București și Cluj Napoca, prețul mediu al chiriei pentru un apartament cu două camere a ajuns, în februarie 2018, la suma de 400 de euro pe lună.

București

Este orașul cu cele mai scumpe chirii, chiar și o garsonieră ajungând să coste, în medie, 300 de euro pe lună. Poți vedea toate costurile chiriilor din București – pentru garsoniere și apartamente cu 2,3 sau 4 camere – aici (click pe link pentru detalii).

Cluj Napoca

Chiriile din Cluj Napoca sunt la fel de mari ca în București. De exemplu, cei care vor să închirieze un apartament cu 3 camere în acest oraș trebuie să plătească, în medie, 550 de euro pe lună. Poți vedea toate costurile chiriilor din Cluj Napoca – pentru garsoniere și apartamente cu 2,3 sau 4 camere – aici (click pe link pentru detalii).

Timișoara

Alt centru universitar, Timișoara, are la rându-i prețuri ridicate la chirii. De exemplu, cei care vor să închirieze un apartament cu 2 camere în acest oraș trebuie să plătească, în medie, 378 de euro pe lună. Poți vedea toate costurile chiriilor din Timișoara – pentru garsoniere și apartamente cu 2,3 sau 4 camere – aici (click pe link pentru detalii).

Iași

În Iași chiriile au crescut mult în ultimii ani. De exemplu, cei care vor să închirieze un apartament cu 2 camere în cel mai mare oraș din Moldova trebuie să plătească, în medie, 330 de euro pe lună. Poți vedea toate costurile chiriilor din Iași – pentru garsoniere și apartamente cu 2,3 sau 4 camere – aici (click pe link pentru detalii).

Constanța

În Constanța, prețurile la chirii sunt ceva mai mici decât cele din orașele menționate mai sus, însă sunt cu mult peste puterea de cumpărare a cetățenilor. De exemplu, cei care vor să închirieze un apartament cu 2 camere în orașul de la Marea Neagră trebuie să plătească, în medie, 300 de euro pe lună. Poți vedea toate costurile chiriilor din Constanța – pentru garsoniere și apartamente cu 2,3 sau 4 camere – aici (click pe link pentru detalii).

Brașov

Brașovul este unul dintre cele mai scumpe orașe din Transilvania, iar acest lucru se vede și în prețul chiriilor, care rivalizează serios cu cele din Cluj Napoca. Chiria unui apartament cu 2 camere costă, în medie, 390 de euro pe lună. Poți vedea toate costurile chiriilor din Brașov – pentru garsoniere și apartamente cu 2,3 sau 4 camere – aici (click pe link pentru detalii).

Foto: pixabay.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.