Preț de garsonieră. Cât costă să te muți într-o casă veche de aproape 150 de ani

FOTO: Art & Crafts/Facebook
FOTO: Art & Crafts/Facebook

În urmă cu o săptămână, pe pagina de Facebook Arts & Crafts a fost postat un anunț prin care se scotea la vânzare o casă veche.

„Îți dorești o căsuță ca în povești, aflată la doar 10 minute (cu mașina) de cetatea Sighișoarei? Este cea mai bătrână casă din sat locuibilă. Cele mai vechi documente sunt de prin 1870”, se spune în anunțul de vânzare.

Casa ar fi urmat să devină o vulcanizare auto, însă a fost salvată. Casa este de chirpici, lipită cu pământ. Are o șură mare și un teren de 1.300 de metri pătrați cu o frumoasă livadă.

„Am pus în ea suflet și tot ce am găsit frumos prin sat. Am curățat cu grijă grinzile, am schimbat șapa de ciment cu pământul proaspăt cu paie, așa cum se făcea odată, transformând-o într-un adevărat muzeu.

Îți lăsăm cu drag și zestrea: mai multe costume populare vechi, găsite în casă, șapte fețe de pernă, cum se cade la o așa gospodărie, furcă de tors, piesele de mobilier pictat din 1906 și 1907, mai multe lavițe și poze vechi cu generațiile care au stăpânit-o”, se mai spune în anunțul de vânzare.

Casa este conectată la gaz și curent electric, are fântână în curte, iar rețeaua de apă trece prin fața casei. Se află în satul Topa, la doar 8 kilometri de Sighișoara.

A fost scoasă la vânzare pentru un preț de doar 17.000 de euro. A fost vândută destul de repede. Anunțul a fost vizualizat de peste 200.000 de oameni. Noul proprietar vine și cu o veste bună: casa va rămâne un mic muzeu, dar și un loc pentru tabere de creație artistică.

FOTO: Art & Crafts/Facebook
FOTO: Art & Crafts/Facebook
FOTO: Art & Crafts/Facebook
FOTO: Art & Crafts/Facebook

FOTO: Art & Crafts/Facebook
FOTO: Art & Crafts/Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.