Președintele Consiliului Județean Neamț, reținut de DNA pentru o mită de 100.000 de euro

președintele consiliului județean neamț ionel arseene
Foto: cdep.ro

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență. El va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ionel Arsene, la ora actuală președintele Consiliului Județean Neamț și președintele organizației PSD Neamț, este acuzat de procurorii DNA că, pe când era deputat PSD în Parlamentul României, a primit 100.000 de euro pentru a influența persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Ionel Arsene a fost deputat în Parlamentul României în perioada 2012 – 2016, fiind ales în circumscripția electorală nr. 27 din Neamț.

Banii au fost oferiți de martorul din dosar într-un restaurant situat pe raza municipiului București și urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ce acuzații i se aduc lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

La data de 19 ianuarie 2018, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.