Presa din Elveția, despre Viorica Dăncilă: „Strălucește”

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Cotidianul elvețian Tribunde de Geneve a scris un articol despre Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, și premierul României, Viorica Dăncilă, pornind de la vizita pe care o fac cei doi în Țara Cantoanelor. Cuvintele nu sunt deloc măgulitoare.

Jurnaliștii elvețieni, citați de Hotnews.ro, spun despre Liviu Dragnea că a făcut vizita oficială în Elveția în condițiile în care în București se așteaptă o sentință într-un dosar penal în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual (n.r. sentința a fost amânată pentru 8 iunie).

Tribune de Geneve arată că Dragnea este în vizorul unei anchete a Oficiului european antifraudă și că a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în 2016 în dosarul Referendumul, o condamnare care l-a împiedicat să devină prim ministru, după victoria zdrobitoare de la alegerile parlamentare din 2016.

Cotidianul elvețian vorbește despre „spiritul combativ” al lui Liviu Dragnea care i-a permis să reziste la presiunile judiciare și la cei care vor să îl vadă răsturnat de la putere. De asemenea, elvețienii mai subliniază și că a schimbat doi premieri și spun despre Viorica Dăncilă că este din cercul restrâns al apropiaților săi.

„Ea devine prima femeie premier a țării. De atunci, strălucește prin supunerea deplină față de șeful său dar și printr-o incompetență uimitoare la acest nivel”, arată ziarul elvețian, citat de Hotnews.ro.

Pe agenda vizitei figurează discuții despre spațiul Schengen cu Dominique de Buman, omologul său de la Consiliul național, și președintele Confederației, Alain Berset.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.