Premierul Olandei a scăpat cafeaua pe jos, apoi a șters cu mopul

premierul olandei
Foto: Captură YouTube

Un incident neobișnuit a avut loc ieri, 4 iunie, în sediul Parlamentului olandez. Premierul Olandei, Mark Rutte, a scăpat din mână paharul cu cafea și a murdărit podeaua.

Fără să stea pe gânduri, el a luat un mop din mâinile unei femei și a început să șteargă de pe jos cafeaua vărsată.

Scena a stârnit amuzamentul celor prezenți, care au râs și l-au aplaudat.

Cine este premierul Olandei

În vârstă de 51 de ani, Mark Rutte se află la cel de-al treilea mandat de premier în Olanda, după ce la ultimele alegeri a învins partidul anti-Islam al lui Geert Wilders.

Potrivit BBC, premierul olandez duce o viață modestă. Timp de o oră în fiecare săptămână el predă la o școală dintr-un cartier sărac din Haga.

Conduce o mașină la mâna a doua și folosește un telefon mobil vechi Nokia. Dă vina pe degetele sale mari și spune că din cauza lor nu poate folosi un smartphone.

Chiar și acum, continuă să trăiască într-un apartament pe care l-a cumpărat după ce și-a obținut licența în istorie la prestigioasa Universitate Leiden, în anul 1992.

Aproape în fiecare săptămână premierul olandez Mark Rutte ia cina alături de mama sa, în vârstă de peste 90 de ani, la un restaurant indonezian din capitală.

Premierul Olandei este singur și nu are copii.

Recomandările GreatNews:

O lecție pentru „aleșii” României! Cei mai modești oameni politici din lume

Modestia de a guverna şi a administra – exemplul finlandez

O primăriță cum alta nu-i. Îi apără pe săraci, se îmbracă modest și muncește pe rupte

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.