Premieră în România. O școală a fost amendată pentru discriminarea unui elev

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

O școală din România a fost amendată pentru că a discriminat un elev diagnosticat cu ADHD. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a luat decizia de a da trei amenzi totale de 5.000 de lei și cinci avertismente după doi ani de la reclamarea evenimentului.

Actul de discriminare s-a întâmplat în școala „I.L. Caragiale” din Pitești. Aici, mai mulți elevi au organizat un protest prin care se cerea ca un băiat diagnosticat cu deficit de atenție să fie transferat din clasa lor. Cei care au inițiat protestul ar fi fost chiar părinții elevilor.

O echipă mixtă formată din reprezentanți ai Ministerului Educației și Ministerului Muncii au făcut atunci o anchetă la școala din Pitești.

Ministrul Educației de atunci, Mircea Dumitru, spune că situația de la Pitești nu este singulară și „e îngrijorător că atât de mulți copii sunt în situații similare, iar școala nu le oferă ceea ce au ei nevoie”.

„Consider inacceptabilă orice atitudine de respingere sau discriminare a acestor copii iar școala este responsabilă de integrarea și educarea lor.

Ce am constatat, și nu doar din această situație nefericită: profesorii nu știu să gestioneze astfel de cazuri, unde e evident necesară înțelegerea față de nevoile elevului, o implicare mai puternică a profesorului și a psihologului, dar și comunicarea cu familia.

De aceea, în paralel cu celelalte măsuri, vom accentua formarea cadrelor didactice pentru educație incluzivă și o mai puternică implicare a consilierilor din cadrul centrelor județene de resurse și asistență educațională.

Suntem datori să facem cu toții front comun pentru binele acestor copii”, a declarat ministrul Dumitru, care a făcut parte din cabinetul condus de Dacian Cioloș.

FOTO: coyot/Pixabay.com

https://greatnews.ro/cazul-mitchell-o-poveste-pentru-romania-celor-care-discrimineaza/

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.