Premieră în România. Hamace instalate la 200 de metri înălțime

FOTO: White Wolf Club/Facebook
FOTO: White Wolf Club/Facebook

O bază de relaxare și naturo-terapie a fost instalată la o înălțime de 200 de metri în comuna Baia de Fier, în județul Gorj.

„A fost o pregătire de o săptămână, pentru montaj, instalarea atelierului a durat aproximativ şapte zile. Acesta rămâne montat pentru folosinţă în continuare, doar că am scos hamacele, pentru că fiind din material textil nu rezistă foarte mult la intemperii şi la ultraviolete.

Oamenii pot să vină, să ia legătura cu noi, au acces nelimitat. Deocamdată nu vorbim de preţ, pentru că nu avem în plan comercializarea acestui eveniment. Ne vom gândi ce ar însemna varianta comercială.

Este prima acţiune de acest gen, din câte am văzut în ţară nu s-a mai făcut aşa ceva, am căutat în afară şi nu am găsit”, precizează preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de FierGabriel Dan Chiriac.

Cablurile care fac legătura între stânci suportă o greutate de aproximativ 4.500 de kilograme.

Comuna Baia de Fier se află la o distanța de aproximativ 50 de kilometri de Municipiul Târgu-Jiu în partea de nord-vest a județului Gorj. Pe o rază de 20 de kilometri aveți mai multe obiective turistice, printre care: cetatea dacică de la Polovragi, mănăstirile Crasna și Icoana, Transalpina, Stațiunea Rânca sau Centrul Etnografic Novaci.

În Europa există chiar și un festival al celor cărora le place să-și petreacă timp la înălțime. În fiecare an, în zona Monte Piana din Alpii italieni se întâlnesc numeroși oameni la „The International Highline Meeting”, care își petrec timpul relaxându-se în hamace suspendate la sute de metri deasupra pământului sau făcând pur și simplu echilibristică pe frânghii la înălțimi amețitoare.

FOTO: White Wolf Club/Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.