Premieră fericită pentru FCSB: A câștigat primele două meciuri din grupele Ligii Europa

FCSB are maximum de puncte după două meciuri în Liga Europa. Foto: FCSB
FCSB are maximum de puncte după două meciuri în Liga Europa. Foto: FCSB

FCSB a câștigat pe terenul elvețienilor de la Lugano, scor 2-1, fiind pentru prima oară când ”roș-albaștrii” câștigă primele două meciuri în grupele unei cupe europene.

Steaua a participat de 16 ori în grupele unor competiții europene, însă niciodată nu reușise să aibă maximum de puncte după două partide. După succesul din prima etapă, 3-0 cu cehii de la Viktoria Plzen, pe teren propriu, oamenii lui Nicolae Dică au tremurat serios pentru victorie în Elveția, cu Lugano.

”Ceasornicarii” au condus la pauză, însă Budescu și Junior Morais au întors scorul în favoarea vice-campioanei României în prima parte a reprizei secunde.

Remarcatul serii a fost tânărul Dennis Man, care a pasat decisiv la golul egalizator marcat de Constantin Budescu. Mijlocașul în vârstă de 19 ani s-a arătat a fi foarte mulțumit de victorie: ”Din câte știu, suntem pe primul loc, este un lucru bun, sperăm să rămânem acolo și să acumulăm cât mai multe puncte”.

”Le-am zis la pauză că trebuie să fim mai agresivi, să jucăm mingea la margine, să avem o posesie mai bună. Să ținem mai mult de minge, ne-am creat ocazii de a marca. Lucrul pozitiv e că am revenit după ce am fost conduși”, a spus, după meci, tehnicianul Nicolae Dică.

Steaua este lider în Grupa G, iar următoarele două meciuri, cu Hapoel Beer-Sheva, din Israel, pot fi decisive pentru calificarea ”roș-albaștrilor” în primăvara europeană.

Situația în Grupa G este simplă: Steaua are 6 puncte, Plzen și Beer Sheva câte 3, iar Lugano – zero. Dacă va obține patru puncte din următoarele două meciuri, cu campioana Israelului, Steaua își va asigura un loc în primăvara europeană.

În acest sezon, FCSB a câștigat trei meciuri în competițiile continentale, a remizat de două ori și a pierdut doar cu Sporting Lisabona, 1-5 pe teren propriu, în play-off-ul Ligii Campionilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.