Practicile unui preot din Gorj. Cere bani pentru slujbe gratuite

Enoriașii susțin că preotul le cere sume uriașe pentru slujbe

Un preot dintr-o comună gorjeană cere sume mari de bani pentru a oficia slujbe de înmormântare, botez sau cununie.  Dacă enoriașii merg la alți preoți, părintele îi sună pe colegii săi şi le cere acestora bani.

Mai mult, oamenii spun că preotul nu le dă niciodată chitanţe pentru banii pe care îi plătesc.

Și asta în timp ce superiorii părintelui susţin că acesta nu ar fi trebuit să ceară niciun ban la nunţi, înmormântări sau alte evenimente religioase şi i-au dat o mustrare scrisă, potrivit digi24.ro.

„Nu este nicio taxă. Sunt servicii pe care fiecare parohie și le organizează conform unor directive pe care le dăm noi”, a spus Mitropolitul Olteniei, Irineu.

De exemplu, Constantin Costoiu s-a căsătorit anul trecut. El a făcut cununia religioasă într-o localitate vecină, pentru că preotul din sat îi cerea prea mulţi bani.

„În primul rând, la biserica din comună sunt preţurile foarte mari, se ia 7,8 milioane la cununie, 7 milioane înmormântarea”, a spus Costoiu.

În același timp, bărbatul susţine că preotul din sat l-ar fi sunat pe cel care a oficiat nunta şi i-a cerut 600 de lei. Şi alţi localnici spun că li s-a întâmplat acelaşi lucru.

„Nu înțeleg de ce preotul Neagoe Zamfir insistă să ne cunune dumnealui, are nevoie de bani? A făcut rost de o invitație de la nunta noastră și s-a dus cu ea la protoierie la Târgu Cărbunești să reclame că facem nunta în Târgu Jiu”, a povestit o localnică, Mihaela Niţă.

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.