Poziția UDMR față de moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva guvernului

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, președinte UDMR. Foto: Facebook Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că noile măsuri fiscale au fost introduse prea brutal. Cu toate acestea, Hunor spune că nu va semna moțiunea de cenzură, pentru că „relația UDMR-PNL s-a stricat enorm în ultimul an”.

„Ieri am avut o discuţie cu Raluca Turcan şi cu Iulian Dumitrescu şi am spus că în primul rând ar trebui să vedem relaţia noastră, UDMR-PNL, pentru că în ultimul an, lucrurile s-au stricat enorm de mult.

Moţiunea de cenzură este binevenită oricând, dar în acest moment, această moţiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru că PSD şi ALDE au o majoritate stabilă, cifric.

Eu mă mir că Partidul Naţional Liberal depune o moţiune de cenzură pe nişte măsuri fiscale neoliberale, dar mă rog, e treaba lor dacă se ciocnesc trenurile în capul lor sau nu se ciocnesc, nu mă interesează.

Am spus alt lucru de principiu: înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să ştim cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcţia în care vor să ducă ţara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulţumeşte în nici un fel. Noi nu vom semna această moţiune de cenzură”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

PNL şi USR vor iniţia împreună moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, afirmând că liberali vor purta discuţii cu UDMR, PMP, minorităţile naţionale şi parlamentarii neafiliaţi.

„Această moţiune este un gest de responsabilitate şi oricine spune că este inutilă şi că nu-şi atinge scopul greşeşte profund pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică în care Opoziţia, atunci când sesizează derapaje uriaşe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moţiune de cenzură, ori această guvernare a ratat în mai puţin de un an de zile orice promisiune din campania electorală şi din programul de guvernare, mai mult decât atât şi-a dat jos propriul guvern. Este dispusă oricând, aşa cum am văzut, să-şi zboare şi al doilea guvern”, a spus Turcan.

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, ieri, că partidul pe care îl reprezintă va susţine moţiunea de cenzură anunţată de PNL, dar îi acuză pe liberali că fac un joc de imagine şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de reticenţa acestora în ceea ce priveşte dialogul cu Traian Băsescu.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.