Povestea olimpicului din Constanța admis la Stanford: ”Sunt singurul român acceptat acolo”

Paul Haidu-Gerea în laborator. Foto: Inspectoratul Școlar Județean Constanța
Paul Haidu-Gerea în laborator. Foto: Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Paul Hiadu-Gerea a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie, din Thailanda, iar din toamnă va începe cursurile la celebra universitate americană Stanford.

Este singurul român acceptat în acest an la facultatea de fizică și chimie a universității californiene. Paul Haidu-Gerea va fi bursier la Stanford, urmând să aibă asigurată plata studiilor: peste 70.000 de dolari pe an.

Tânarul absolvent al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa a fost mai impresionat de frumusețea Thailandei decât de dificultatea subiectelor la Olimpiada Internațională de Chimie.

”A fost prima olimpiadă desfăşurată într-o ţară exotică şi asta a fost un lucru special, mi-a plăcut foarte mult acolo. Am luat medalia de aur până la urmă, subiectele nu au fost chiar atât de grele”, a povestit Paul Haidu-Gerea pentru Digi24.

Elevul român nu este la prima performanță de acest fel, având 6 medalii la olimpiadele internaţionale şi multe altele la concursurile din ţară.

El va fi singurul român admis la Stanford pentru a studia chimia sau fizica, unde rata de acceptare este de sub 5%.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.