Povestea primei imprimante 3D făcute în România

Imprimantele 3D sunt la mare căutare în ultimii ani (Wikimedia Commons)
Imprimantele 3D sunt la mare căutare în ultimii ani (Wikimedia Commons)

Un tânăr programator român din Timișoara a pus pe picioare o afacere cu imprimante 3D, care a fost desemnată și start-up-ul anului 2015.

Imprimantele 3D sunt folosite pentru proiectarea și realizarea unei game foarte variate de obiecte, de la decorațiuni până la piese auto, iar modelele produse la Timișoara sunt exportate atât în Europa, cât și în America de Nord, scrie Digi 24.

„Componentele electronice în baza proiectului nostru au fost create la Iași, popularea lor, la Iași și la Cluj-Napoca, partea de mecanică este partea de axe rectificate și rulmenți liniari de la Baia Mare, motoarele pas cu pas sunt de la București”, a spusn tânărul Călin Brandabur, directorul general al companiei, pentru sursa citată.

”Am avut nevoie de o calitate foarte bună și lucrând cu furninori locali am putut să am foarte strânsă legătura dintre mine și furnizori pentru a obține acea calitate. Lumea a fost foarte interesată de produs în sine. Înainte de a-l termina am avut 26 de comenzi, unele dintre ele chiar și plătite”, a adăugat Călin.

Compania sa are deja 10 angajați, care lucrează în două ateliere din Timișoara. O imprimantă nouă este produsă la fiecare cinci ore.

Comenzile vin atât din România, cât și din Uniunea Europeană, Rusia, Canada sau Statele Unite.

Prețul unei imprimante 3D este cuprins între 1.500 și 2.500 de euro.

Recomandările editorilor GreatNews: