Povestea numelui noului președinte: „Un funcționar a scris greșit în certificat”

carmen iohannis
Carmen și Klaus Iohannis. Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Noul președinte al României, Klaus Iohannis, a explicat de ce semnătura sa e „Johannis”, deși în acte numele său începe cu „I”.

„Numele meu se scrie cu „i”. Pentru că atunci când tatăl meu m-a înregistrat ca și copil nou, funcționarul de la primărie a refuzat să scrie numele cu „j”, așa cum a fost scris în familia mea de la cinci sute și ceva de ani. Una peste alta, în acte am rămas cu „i”, dar recunosc că tot eu sunt acela care își scrie numele cu „j”. În privat, în corespondența privată, în email, eu mă semnez cu „j””, a declarat Iohnannis pentru Turnul Sfatului.

De asemenea, noul președinte a mai spus și că nu a încercat să-și schimbe numele. „Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și, chiar dacă cunosc pe cineva la primărie, am preferat să las lucrurile așa”, a mai specificat Klaus Iohannis.

Presa străină l-a lăudat pe noul președinte Klaus Iohannis.  Astăzi, jurnaliștii de la Financial Times au scris un articol în care spun că alegerea lui Iohannis în funcția de președinte al României oferă o speranță a unui viitor mai tolerant și o poziție mult mai coerentă a Uniunii Europene în fața Rusiei.