Povestea lui Achim Ezereanu: Cum își ia pensia un român declarat mort

O greșeală a statului îl necăjește pe Achim Ezereanu, la 82 de ani. Foto: TVR
O greșeală a statului îl necăjește pe Achim Ezereanu, la 82 de ani. Foto: TVR

Un bătrân de 82 de ani din județul Gorj a fost declarat mort, din greșeala Casei de Pensii, iar acum trebuie să demonstreze lunar că este viu.

Dacă nu face drumul de 50 de kilometri din comuna Roșia de Amaradia până la Casa de Pensii din Târgu Jiu, pentru a fi văzut în carne și oase de funcționarii statului, Achim Ezereanu nu își primește pensia.

Statul român îl consideră mort încă din februarie, când funcționarii ar fi trebuit să o declare decedată pe soția acestuia, Aurica Ezereanu, care s-a stins la 79 de ani. Eroarea a fost descoperită de Achim Ezereanu când a mers la Târgu Jiu să ridice ajutorul de înmormântare.

De atunci, octogenarul este obligat să meargă în fiecare lună la Târgu Jiu, în timp ce reprezentanții Casei de Pensii Gorj, intervievați de Știrile TVR, speră să remedieze problema începând cu luna august.

”Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat persoanei respective. Îl rugăm dacă poată să vină și pentru luna iulie”, încheie kafkian Daniela Negoiță, directorul adjunct al Casei Județene de Pensii Gorj.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.