Povestea fotografiei care s-a vândut cu 1 milion de dolari

FOTO: kevinabosch.com
FOTO: kevinabosch.com

Kevin Abosch, un fotograf celebru pentru portretele sale cu vedete internaționale, a reușit să vândă o imagine cu aproape 1 milion de euro.

Este vorba despre un cartof fotografiat pe un fundal negru, folosind o singură sursă de lumină artificială și o cameră foto digitală.

Cartoful organic irlandez, fotografiat în 2010 și a cărui imagine a fost montată pe o suprafață de aluminiu compozit, se alătură astfel unui portofoliu de renume al fotografului, cu nume mari precum Steven Spielberg, Dustin Hoffman, Michael Palin, Sheryl Sandberg de la Facebook sau Malala Youfafzai, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit BBC News, afaceristul european care a cumpărat imaginea, ar fi băut mai multe pahare de vin în timpul discuției cu fotograful Kevin Abosch, iar prețul pentru imagine a fost stabilit două săptămâni mai târziu.

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial în 2014, după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

Fotografia alb negru, intitulată „Phantom”, prezintă o rază de lumină care pătrunde prin plafonul unei formaţiuni carstice din canionul Antelope din statul american Arizona.

Recordul anterior a fost deţinut de fotografia „Rhein II”, realizată de Andreas Gursky, care s-a vândut în 2011 pentru 4,3 milioane de dolari.

A river flowing horizontally through green fields
Rhein II„. Licensed under Fair use via Wikipedia.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și altele de acest fel alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.