Povestea drumului renovat de contrabandiști

Contrabandiștii de alimente au renovat un drum din Rusia (Wikimedia Commons)
Contrabandiștii de alimente au renovat un drum din Rusia (Wikimedia Commons)

Mai mulți contrabandiști au renovat în secret un drum din apropierea graniței dintre Rusia și Belarus, pentru a evita mai ușor embargoul impus la fructele și alimentele din Uniunea Europeană.

Vameșul Alexander Laznenko, din regiunea Smolensk, a spus că traficanții au folosit buldozere mari pe timp de noapte pentru a ”lărgi și ridica un drum din pietriș, dar și pentru a crea zone de întoarcere și puncte de trecere” chiar sub nasul autorităților.

La începutul lunii, vameșii au captrat nouă camioane cu 175 de tone de fructe din Grecia și Polonia, care valorau aproape 200.000 de euro. Autoritățile nu știu cine a renovat drumul.

Mai mulți săteni au văzut când contrabandiștii au reparat drumul, pe care, până de curând, se putea circula doar cu căruța.

Vameșii supraveghează acum cu atenția drumul, care are o lungime de 4,5 kilometri, însă nu au dreptul să îl blocheze.

Rusia a anunțat, anul trecut, că va interzice importurile din Uniunea Europeană, după ce UE a impus un embargou Rusiei în 2014, după anexarea Crimeei. De atunci, numărul de camioane care au trecut legal din Belarus în Rusia a crescut enorm, însă vameșii spun că le-au verificat pe toate ca la carte.

Cutremur violent în Italia. Bilanț provizoriu: 250 de morți. Sunt și români printre victime

Turcii au intrat cu tancuri în Siria. Coaliția internațională a lansat mai multe avioane