Povestea celui mai vechi restaurant din lume

Cel mai vechi restaurant din lume este în Madrid și atrage în continuare spanioli și turiști. Se numește Botin și a fost înființat în 1725, potrivit Digi24.

A intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai vechi restaurant care a fost mereu funcțional de la înființare, și-a menținut numele și a fost mereu în același loc.

Restaurantul madrilean a primit distincția după ce s-a făcut o investigație independentă, iar procesul de omologare a început datorită unui client, care a insistat să fie contactată organizația care se ocupă de Cartea Recordurilor.

Cel mai celebru preparat de mâncare servit la Botin este „cohinillo”, purcel de lapte prăjit. O parte a restaurantului a fost transformată în muzeu datorită istoricului acestuia. De asemenea, localul este menționat și în câteva cărți ale lui Ernest hemingway.

Ultima scenă din cea mai faimoasă nuvelă a scriitorului „The sun also rises / Și soarele se ridică” fiind plasată în incinta restaurantului, când personajul principal stă la o masă și mănâncă „cohinillo”.

Pe lângă cel mai vechi restaurant, Spania se mândrește și cu cel mai bun local din lume. Anul trecut, restaurantul „El Celler de Can Roca” a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume. A mai primit această distincție și în 2013. Se află în în Girona, nord-estul Spaniei și este condus de trei frați: Joan Roca (bucătar-șef), Jordi Roca (patiser) și Josep Roca (somelier).