Povestea celei mai bogate femei din România

Anca Vlad FOTO: ancavlad.ro
Anca Vlad FOTO: ancavlad.ro

Cea mai bogată femeie din România are o avere de 250 de milioane de euro, potrivit jurnaliștilor de la Capital.ro.

Anca Vlad este cea care deține lanțul de farmacii Catena. Tot ea a adus în România pasta de dinți Aquafresh. De asemenea, sloganul „Aquafresh în trei culori protejează de trei ori”, celebru în anii `90, îi aparține. De afaceri s-a apucat imediat după ce a terminat facultatea. A ajutat-o faptul că știa foarte bine limba engleză.

„În timpul liber și în concedii lucram ca traducător la conferințe internaționale și apoi ca organizator de evenimente pentru Camera de Comerț și Industrie a României. Așa am cunoscut oameni de la mai multe companii internaționale de medicamente, chimia fiind specialitatea mea de traducător”, a povestit Anca Vlad, citată de Capital.ro.

Cu doi înainte de revoluția care a dus la căderea regimului dictatorial din România s-a ivit ocazia de lucra la Camera de Comerț a România, în calitate de director pentru marea companie britanică SmithKline Beecham Pharmaceuticals. A profitat de această ocazie și a pătruns în lumea marketingului internațional.

Imediat după Revoluția din `89 se decide să-și deschidă propria afaceri. Mai întâi a înființat un birou de marketing, prin care oferea consultanță.

„După un timp, când am simţit că există nevoia în piaţă, am hotărât să înfiinţez o societate comercială care să facă distribuţie de produse farmaceutice atât umane, cât şi veterinare, dar şi de produse cosmetice”, mai povestește Anca Vlad.

Pentru noua afacere a înființat compania Fildas Trading. La început, în 1991, avea șapte angajați. Lanțul de farmacii Catena pe care îl are acum are peste 1.000 de angajați și sunt 570 de puncte în toată țara.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.