Povestea ”brigăzii” din Iași. Tinerii care dau jos hoții de buzunare din autobuze și tramvaie

vedere iasi manastirea trei ierarhi
Vedere a Iașiului de la Mănăstirea Trei Ierarhi. Foto: Alexandru Atudosiei/Flickr/Creative Commons

Un tânăr care preferă să rămână anonim a strâns în jurul său un grup de reacție, format din voluntari al căror scop este protejarea ieșenilor de micii infractori.

“Toţi spuneau, dar nimeni nu făcea nimic şi m-am gândit ca eu, un cetăţean, să creez un grup de reacţie prin care să limităm aceşti mici infractori şi, eventual, să-i determinăm să nu mai fure. Ne urcăm în fiecare autobuz, tramvai şi ne plimbăm, în zona Copou, Tudor Vladimirescu”, spune tânărul în vârstă de 22 de ani, citat de mediafax.ro.

După ce îi dau jos pe infractori, tinerii cheamă poliția. Totuși, cum de cele mai multe ori hoții de buzunare sunt minori, autoritățile nu prea au ce să facă, relatează publicația citată.

Multe dintre acțiunile întreprinse de tinerii din grup sunt filmate, scopul acestor înregistrări fiind încurajarea de noi persoane să se alăture ”brigăzii”.

Poliția ieșeană a început și ea o campanie. Mai mulți polițiști din cadrul departamentului de prevenire din cadrul Inspectoratului Județean Iași au ieșit vineri, 27 ianuarie, în cele mai aglomerate stații de transport în comun din Iași pentru a le explica cetățenilor cum să aibă grijă de bunurile lor.

Zilele trecute, polițiștii au filmat și o acțiune de prindere a hoților de buzunare din mijloacele de transport din Iași. Iată imaginile:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.