Povestea antreprenorului român care lasă afacerea și castelele fiicelor sale

Cetatea de Baltă FOTO: karpaten.ro
Cetatea de Baltă FOTO: karpaten.ro

Patronul producătorului de vinuri Jidvei, Claudiu Necșulescu, vrea să se retragă din afaceri și să lase compania în mâinile celor două fiice ale sale, Ana și Maria. Potrivit businessmagazin, cele două vor primi cadou și câte un castel.

Fiica cea mare are 25 de ani şi a studiat Matematică şi Management la UCL Londra, iar cea mică are 21 de ani şi studiază Marketing la City University, tot în Londra.

Necșulescu a terminat Facultatea de Autovehicule Rutiere în 1987 la Brașov și înainte de Revoluție a lucrat la o stație de utilaje din Contanța. La malul mării locuiește și azi.

A intrat în afaceri în anii `90 împreună cu tatăl său. A început cu export de animale, apoi de cereale, utilaje agricole, mobilă sau containere.

În 1998 a intrat în industria vinului, după ce a cumpărat Perla Târnavei Jidvei, care se confrunta cu mari probleme financiare. Podgoria, aflată în județul Alba, avea 650 de hectare, acum are o suprafață de 2.500 de hectare. Face naveta săptămânal de la Constanța la Alba.

„Nu există parcelă, utilaj, amenajare care să fi fost făcută fără să treacă prin filtrul meu. Singura opţiune pe care o iau în calcul este ca fetele să ajungă să gestioneze businessul. Sub nicio formă nu m-am gândit să vând afacerea. Toată construcţia Jidvei a fost gândită ca o afacere pe termen lung, care să reprezinte familia”, a povestit Claudiu Necșulescu pentru businessmagazin.

Ambele castele se află în Alba. Unul este Cetatea de Baltă, care este de fapt și imaginea Jidvei și apare pe etichetele vinurilor. L-a cumpărat cu 500.000 de dolari, însă a fost nevoit să bage mult mai mulți bani în renovarea sa. De altfel, încă se mai lucrează la un nivel al castelului.

Al doilea castel, de la Sânmiclăuș, tot în Alba, este mult mai mare și necesită o investiție ce depășește 3 – 4 milioane de euro. Ambele castele au aparținut contelui Haller Jeno.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României