Poveste de film. Un orfan din România a primit cinci nominalizări la Emmy

Bunee, într-un film făcut de părinții săi adoptivi
Bunee, într-un film făcut de părinții săi adoptivi

Bunee, așa cum îl știu toți prietenii, a fost abandonat la naștere într-un orfelinat din Constanța, însă viața i s-a schimbat complet după ce a fost adoptat de o familie de americani. La 23 de ani, tânărul a ajuns printre regizorii nominalizați la Emmy, iar filmul despre viața lui a avut premiera la Cannes, potrivit Digi24.

„Îmi amintesc că priveam afară, pe geam şi că i-am văzut pe ei (n.r. părinţii adoptivi) când au parcat în faţă. „Bunee, vino cu mine!” şi am văzut un bărbat şi o femeie. Eram atât de fericit, încât am fugit repede înspre ei. A fost un moment emoţionant”, povestește Iancu „Bunee” Tomlinson.

Pe mama sa, care l-a abandonat într-un spital, nu a cunoscut-o niciodată, iar în orfelinat a trăit primii 6 ani din viață.

„În primii doi ani ne-am confruntat cu situaţii pline de furie necontrolată. Crizele de furie erau atât de grave, încât îi plesneau vasele de sânge pe tot corpul”, spune Susan Tomlinson, mama lui „Bunee”.

Tatăl său adoptiv spune că acesta a avut „harul de a se adapta ușor”. „Probabil, este singurul lucru care l-a ajutat să supravețuiască acelui sistem.

La 12 ani, Bunee a avut ca temă la școală să facă un mic filmuleț. Și-a filmat colegii și și-a dat seama că asta ar vrea să facă în viitor. A urmat apoi cursurile de vară ale unei prestigioase instituții de film și a fost cel mai tânăr elev admis. În al doilea an de liceu a început deja să facă primii bani din producție publicitară.

Reduceri eMAG de vară. Canicula topește prețurile: TOP 5 produse la ofertă

Apoi, a devenit regizorul propriei povești și a făcut un documentar despre viața sa de la orfelinat, filmul care este nominalizat la Emmy, la cinci categorii.

„Marea problemă când m-am gândit să fac acest documentar a fost că nu ştiam de unde să încep: prea multe poveşti, prea multe imagini de arhivă, fotografii. Părinţii mei au făcut o treabă excelentă pentru că au păstrat totul”, spune Iancu „Bunee” Tomlinson.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.