Poveste ca în filme. Doi prieteni buni au descoperit că sunt frați

FOTO: Khon2.com
FOTO: Khon2.com

Alan și Walter, doi prieteni născuți în Oahu, Hawaii, s-au cunoscut la școală și au rămas prieteni de aproape 60 de ani. Între ei e o diferență de doar 15 luni.

Anul acesta au sărbătorit un „miracol de Crăciun”, pentru că de curând au aflat că sunt frați, potrivit Khon2.com.

Alan Robinson a fost adoptat, iar Walter Macfarlane a încercat mereu să-și găsească tatăl biologic. A apelat la o platformă care ofertă servicii de testare ADN.

Testul a arătat că avea ADN similar cu un alt utilizator, iar cei doi aveau cromozomi X identici, ceea ce înseamnă că au aceeași mamă.

Macfarlane l-a sunat pe Robinson și i-a povestit despre utilizatorul Robi737, descoperit pe Ancestry.com, care îi era frate, fără să știe că utilizatorul respectiv era chiar prietenul său cu care vorbea la telefon. Cei doi au pus rapid cap la cap informațiile și și-au dat seama că, pe lângă o prietenie de 60 de ani, aveau și legături de sânge.

„A fost un șoc, dar când ne-am gândit mai bine ne-am dat seama și că avem mai multe trăsături fizice comune. A fost o experiență copleșitoare și încă mai este. Nu știu cât timp va dura până când îmi voi reveni din șoc”, a declarat Alan Robinson.

FOTO: Khon2.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.