Cine e tânărul care a intrat cu mașina în pietoni la New York

Polițiștii spun că Richard Rojas a intrat cu mașina în mulțimea din Times Square. În urma impactului a murit o tânără și alte 22 de persoane au fost rănite.

Principalul suspect este un veteran al forțelor navale și a mai fost arestat în trecut, de două ori, pentru conducere în stare de ebrietate.

Acesta le-ar fi spus anchetatorilor că se aștepta să moară în Times Square. „Trebuia să mă împușcați! Voiam să-i omor”, le-ar fi spus Rojas polițiștilor.

Acesta are un cazier lung. Printre altele a mai fost reținut pentru că a amenințat un bărat cu un cuțit, iar pentru conducerea în stare de ebrietate a fost închis în 2013 timp de două luni într-o închisoare militară din Carolina de Sud.

Tânăra care a murit se numește Alyssa Elsman și avea 18 ani. Aceasta era din Michigan și era în vizită în metropola americană împreună cu familia ei. Printre cei 22 de răniți se numără și sora ei, în vârstă de 13 ani.

Deși există asemănări cu atentatele care au avut loc în Europa, în Franța, Germania și Suedia, polițiștii susțin în continuare că nu e vorba despre un atac de natură teroristă.


19:55. Poliția susține în continuare că, deocamdată, accidentul nu este tratat ca unul terorist, iar șoferul e posibil să fi fost sub influența drogurilor.

19:49. Departamentul de pompieri din New York anunță pe Twitter că bilanțul incidentului din Times Square este de 1 mort și 12 răniți. Inițial, polițiștii vorbeau de 21 de victime.

19:35. Potrivit Poliției din New York, accidentul s-a soldat cu un mort și 20 de răniți. Polițiștii mai spun și că n-ar fi vorba de un atentat terorist.

19:23. Potrivit poliției, șoferul era „sub influență” (DUI – driving under influence), dar nu precizează dacă este vorba despre alcool sau despre droguri.


O mașină care circula cu viteză a ieșit de pe stradă și a intrat într-un grup de pietoni. Potrivit Sky News, care a vorbit cu mai mulți martori, șoferul părea că a intrat inteționat în oameni.

Întreaga zonă a fost încercuită de polițiști, iar șoferul a fost prins și dus la interogatoriu.

Potrivit Reuters, imediat după accident, o persoană și-ar fi pierdut viața și cel puțin 10 au primit îngrijiri medicale la fața accidentului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.