Ponta: Deputații vor vota cel mai mare furt din avea statului

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Fostul premier Victor Ponta, liderul noului partid Pro România, a declarat că în Camera Deputaților se va vota astăzi „un proiect de lege prin care se va comite cel mai mare furt din averea statului român din istoria sa, peste 10 miliarde de euro”. Ponta face referire la înființarea Fondului Suveran.

„Scriu acest mesaj (și îl voi repeta în plenul Parlamentului) ca un avertisment pentru toți deputații care azi se vor lăsa folosiți de către un grup infracțional transnațional și vor comite cu mâna lor acest furt uriaș – să nu poată niciodată să spună ca „nu au știut ce fac”! Iar când va veni momentul să plătească în fața legii și a alegătorilor să nu aibă nicio scuză în afara lașității lor!”, scrie Ponta pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta mai spune că „prin înființarea Fondului Suveran (o idee impusă lui Liviu Dragnea de către un grup de afaceri din Israel – Rusia) tot ceea ce mai deține Statul Român în companiile publice va trece în mod netransparent în mâini private din afara țării”.

„Tot ceea ce au construit părinții noștri în anii 60-70-80 (și noi am modernizat și am făcut profitabil în perioada 2012-2015) va trece în administrarea și apoi proprietatea unor străini care au interese divergente de ale României – în schimbul unor bani negri dați în Israel lui Dragnea și oamenilor lui și al unei protecții politice pentru aceștia!”, susține fostul premier.

Ponta afirmă că acțiunile Statului Român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Electrica, etc – în valoare de peste 10 miliarde de euro – sunt scoase de la Guvernul României și trecute într-un „fond administrat total netransparent și necontrolat timp de 6 ani de către oamenii puși de Dragnea (prima propunere de Președinte al Fondului a fost Darius Vâlcov)/acest Fond NU mai trebuie să respecte legile în vigoare privind administrarea societăților cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curții de Conturi, poate vinde acțiuni și active fără să respecte Legea Privatizării și nu va face listări la bursă care presupun transparență”.

Deputații din Pro România vor vota împotriva proiectului, spune Victor Ponta, afirmând că PNL si USR sunt incapabili „să înțeleagă semnificația acestei decizii (pierd timpul cu apărarea lui Kovesi), UDMR nu are niciun interes, iar deputații PSD – ALDE nu au curajul măcar să citească ceea ce votează”.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.