Votul de ieri din Senatul României, în urma căruia s-a respins cererea DNA de ridicare a imunității lui Dan Șova, pentru a fi trimis în fața judecătorilor cu propunere de arestare, a stârnit numeroase reacții atât din țară, cât și din străinătate.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a concentrat analiza pe acest subiect asupra momentului în care senatoarea UNPR Florina Jipa l-a uns cu mir pe frunte pe Dan Șova.

„Dacă aș fi profesor de religie și aș avea oră mâine, le-aș spune copiilor: Dragi copii, a fost odată un senator pe nume Vosganian. El s-a dat cu mir, s-a rugat Domnului și oamenii răi care voiau să-l ancheteze n-au putut să-l ancheteze, pentru că l-a ajutat Dumnezeu.

A mai fost un senator, Șova, care s-a rugat la Dumnezu, a fost dat cu mir de o mironosiță, de o ungătoare cu mir și oamenii răi care voiau să-l aresteze n-au reușit. Pentru că l-a ajutat Dumnezeu. Vedeți, dragi copii, ce bine e să te rogi la Dumnezeu? (…)

Le-aș spune copiilor: Ați văzut, dl Vâlcov nu s-a rugat la Dumnezeu, n-a avut mirul la el și l-au luat oamenii răi. Aproape aș spune că l-a luat Satana! L-a luat Satana, adică DNA-ul, pe dl Vâlcov. Vedeți, copii, rugați-vă la D-zeu, că altfel e de rău!”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

De asemenea, jurnalistul a mai declarat ironic faptul că un „spray cu mir” anti DNA ar fi o afacere bună pentru Patriarhia Ortodoxă.

„Dincolo de grotescul acestui spectacol, pentru că eu consider că nu spectacolul cătușelor este un atentat la democrație și un show grotesc, în primul rând, ci acest spectacol din Parlament, în care indivizii ăștia își dau cu mir, eu mă gândesc – nu știu cum de nu i-a venit ideea asta boss-ului Godporației, Daniel – să producă Patriarhia niște spray-uri cu mir, ca să se poată da, pentru uzul parlamentarilor în primul rând, mici, discrete, să se poată da la momentul oportun, când e groasă, să se dea pe la gât, pe la subțiori puțin și se rezolvă! Un spray anti-DNA sau un spray anti-justiție, de pildă, cu mir, produs de Patriarhie”, a mai spus CTP, la Digi24.

Recomandările editorilor GreatNews.ro: