Izbândă frumoasă pentru ”nemuritorii” gimnasticii românești: Aur pentru Ponor și Drăgulescu

Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, două legende ale gimnasticii românești, au cucerit patru medalii la Cupa Mondială de la Szombathely, în Ungaria.

Cătălina Ponor (30 de ani) s-a impus la bârnă, cu o notă destul de mică, 13.933, și a ratat la mustață aurul la sol, obținând aceeași notă ca Brooklyn Moors, din Canada, care a avut, însă, o dificultate mai mare a exercițiului.

Marian Drăgulescu (36 de ani) a izbutit o evoluție similară la Cupa Mondială din Ungaria. După ce a pierdut aurul la sol, fiind învins de japonezul Fuya Maenoo, Drăgulescu s-a impus la sărituri. Pentru prima săritură a primit 15.000 (D 5.6 / E 9.4), iar pentru a două 14.566 (D 5.4 / E 9.166).

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu și-au completat palmaresul extraordinar cu câte două medalii.

Cătălina Ponor are numeroase victorii în competițiile din Cupa Mondială, dar și 3 titluri olimpice și 8 europene. Româncei îi lipsește aurul mondial, fiind de trei ori la un pas să îl cucerească în urmă cu 14 ani, la Mondialele de la Anaheim.

De cealaltă parte, Marian Drăgulescu are numai puțin de 8 medalii de aur la Campionatele Mondiale și 10 titluri europene, cel mai recent dintre ele fiind cel obținut la sol, în sala din Cluj Napoca.

De la această etapă de Cupa Mondială a lipsit Larisa Iordache, proaspăta campioană universitară, însă ea nu va rata reuniunea de la Paris, de săptămâna viitoare.

Gimnaștii români se pregătesc intens de Campionatele Mondiale de la Montreal, care vor avea loc în perioada 2-8 octombrie, la Montreal, oraș de mare însemnătate pentru acest frumos sport.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.