Polițiștii cer amendarea noului premier pentru că a fumat în Parlament

Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro
Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro

Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” cere să fie amendat noul premier desemnat, Sorin Grindeanu, după ce a fost suprins fumând în biroul lui Liviu Dragnea, în Camera Deputaților.

Potrivit legii, fumatul în spațiile publice închise este interzis, iar contravenienții pot fi sancționați cu amendă între 100 și 500 de lei.

„La data de 03.01.2017 în emisiunea de ştiri de la orele 17:00 televiziunea Realitatea TV a prezentat un material video în care se putea observa că premierul desemnat al României, domnul Sorin Grindeanu fuma în instituţia publică a parlamentului încălcând prevederile Legii nr.15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În acelaşi material, preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu a sfidat jurnaliştii şi totodată telespectatorii, afirmând cu nonşalanţă că nu are nimic împotriva fumatului în parlament şi chiar dânsul îşi mai aprinde o ţigară din când în când fiind un iubitor al fumatului”, transmite vicepreședintele „Diamantul”, Emil Florin Dincă.

Sindicatul cere amendarea lui Grindeanu. „Această măsură este strict necesară pentru a nu crea în rândul populaţiei ideea că legile sunt obligatorii doar pentru cetăţenii de rând, nu şi pentru parlamentarii României, care de altfel concep şi votează legile în statul român. Vă rugăm să ne comunicaţi urgent răspuns cu măsurile luate”, a mai adăugat Emil Florin Dincă.

Grindeanu s-a apărat spunând că era vorba despre „o țigară cu aburi”. „Sunt fumător şi, dacă vă uitaţi, noi în urmă cu câteva minute am declarat că susţinem (legea antifumat — n.r.). Îmi este foarte greu ca fumător destul de înrăit să respect, dar respect. Am stat foarte mult cu ţigări neaprinse sau o ţigară neaprinsă şi în rest am fost ajutat de un coleg cu o ţigară cu aburi, care este legală”, a declarat Sorin Grindeanu.